2014. április 29., kedd

Paradicsomos zöldborsófőzelék


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg friss zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 1 hagyma, 1-2 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, olaj, só, cukor, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A friss zöldborsót enyhén sós vízben meglobbantjuk, majd leszűrjük, a hagymához adjuk, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, néhány perc kavarás után felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Sóval, borssal fűszerezzük, kevés cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva összefőzzük. Sült húsokhoz kiváló köret, és nagyon hamar elkészül.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jutka, nagyon tetszik a főzelék is, így még nem próbáltam, de ki fogom, de azt mond meg nekem, honnan szerezted ezt a kékfestős terítőt, mert nagyon tetszik:)

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...