2014. április 29., kedd

Paradicsomos zöldborsófőzelék


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg friss zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 1 hagyma, 1-2 evőkanál paradicsompüré, 2 evőkanál liszt, olaj, só, cukor, 1 mokkáskanál cukor, 1/2 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk. A friss zöldborsót enyhén sós vízben meglobbantjuk, majd leszűrjük, a hagymához adjuk, és kevés vízzel felöntve fedő alatt puhára főzzük. Amikor megpuhult, zsírjára sütjük, megszórjuk liszttel, néhány perc kavarás után felengedjük vízzel, és hozzáadjuk a paradicsompürét. Sóval, borssal fűszerezzük, kevés cukorral és az apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva összefőzzük. Sült húsokhoz kiváló köret, és nagyon hamar elkészül.

1 megjegyzés:

Kati írta...

Jutka, nagyon tetszik a főzelék is, így még nem próbáltam, de ki fogom, de azt mond meg nekem, honnan szerezted ezt a kékfestős terítőt, mert nagyon tetszik:)

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...