2014. április 16., szerda

Sonkás-gombás tarja


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéstarja, 8 szelet sajt, 10 dkg füstölt sonka, 20-25 dkg gomba, 1 kis fej hagyma, só, bors, liszt, zsír.
Elkészítése:
A hússzeleteket kissé kiklopfoljuk, sóval, borssal fűszerezzük, 30 percig hűtőszekrénybe tesszük. Ezután lisztbe mártjuk, és forró zsiradékon mindkét oldalukon kissé megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, a gombát megmossuk, megtisztítjuk, és felszeleteljük. A pecsenyezsírban mindkettőt megsütjük, majd belekavarjuk a csíkokra vágott sonkát is. A keveréket ráhalmozzuk a hússzeletekre, befedjük a sajtszeletekkel. Előmelegített sütőbe tesszük, és 10-15 perc alatt készre sütjük (amíg a sajt ráolvad a tetejére). Petrezselymes krumplival és savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...