2014. április 16., szerda

Sonkás tavaszi saláta


Hozzávalók (4 személyre):
1 kisebb saláta, 10 dkg sonka, 10 dkg kukorica (konzerv), 1 kisebb hagyma vagy újhagyma, 5-6 koktélparadicsom, 10 dkg uborka, 1 paprika, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl joghurt vagy tejföl, só, bors, 10-15 dkg pirított kenyérkocka.
Elkészítése:
A zöldségeket és a sonkát apróra vágjuk, a kukoricakonzervet lecsöpögtetjük, majd az összes hozzávalót lerétegezzük egy mélyebb, salátalevelekkel kibélelt tálba. Rétegenként megszórjuk kevés sóval, borssal, meghintjük reszelt sajttal, és meglocsoljuk a joghurttal vagy tejföllel. 2-3 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek. Frissen pirított kenyérkockával megszórva tálaljuk.

1 megjegyzés:

sedith írta...

Milyen szép, üde színű finomságokat posztolsz! A leves is olyan jól néz ki! :) Hazajöttél, drága? Hogy van a kis unokaöcséd? Kibabáztad magad? :)

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....