2014. április 25., péntek

Zöldborsós pulykatokány lépésről-lépésre


Hozzávalók (4 személyre):
70-80 dkg kicsontozott pulykafelsőcomb, 40 dkg zöldborsó, 2 hagyma, 1 zöld vagy piros húsú paprika, 6 gerezd fokhagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 teáskanál pirospaprika,2 paradicsom, őrölt bors, só, házi ételízesítő, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.


2. A pulykafelsőcombot kicsontozzuk, bőrét lefejtjük, húsát rostjaira merőlegesen, kisujjnyi vastagon felszeleteljük, majd lehetőleg továbbra is a rostokra merőlegesen kockákra vágjuk.

3. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.

4. Hozzáadjuk a húst, sóval, borssal, házi ételízesítővel, pirospaprikával fűszerezzük, további 3-4 percig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

5. A paprikát, a paradicsomot és a petrezselyemgyökeret kockára vágjuk, a fokhagymát felaprítjuk vagy fokhagymanyomón áttörjük, majd a párolt húshoz adjuk.

6. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel, kevés vizet adunk hozzá, és puhára főzzük.

7. A zöldborsót enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.


8. A zöldborsót összevegyítjük a kész tokánnyal, 2-3 perc alatt összeforraljuk, forrón tálaljuk.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Alig várom a friss fejteni való borsót. Akkor én is hasonlót szoktam belőle főzni, de darált hússal. nagyon guszta így kocka husival is!