2014. június 24., kedd

Babgulyás csülökkel


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg szemes bab, 60 dkg sertéscsülök, 3 hagyma, 1 zöldpaprika, 4-5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 2 babérlevél, 1 kanál házi ételízesítő (elhagyható), só, bors, pirospaprika, 2 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré.
Elkészítése:
A babot egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, másnap leöntjük az áztató levet, annyi vizet öntünk rá amennyi ellepi, odatesszük főni pici sóval vagy az ételízesítővel, babérlevéllel. A hagymát apróra, a zöldpaprikát csíkokra, a csülköt kockára vágjuk. A zsírt a bográcsban vagy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a paprikát és a csülköt, megszórjuk pirospaprikával és a fokhagymával. Amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk a főtt babot és a paradicsomlét, 10-20 percig összeforraljuk, ha szükség sóval és kevés cukorral ízesítjük. Csípős paprikával és újhagymával tálaljuk, friss házi kenyeret kínálunk mellé.

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Ezt most máris megenném... Imádom a babot, meg a csülköt is. Kicsit meggyötri a gyomromat, de kit tud ilyennek ellenállni...?!