2014. június 17., kedd

Csőben sült cukkinis csirkeragu

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 25 dkg csirkemell, 1 hagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 1 kisebb cukkini, 10 dkg reszelt sajt, kevés olaj, 3 dl főzőtejszín, só, bors, szerecsendió, oregánó, majoránna, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval és majoránnával. A hagymát apróra, a paprikát kockára vágjuk. Forró olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, sózzuk, borsozzuk, és megpároljuk. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a fűszerezett csirkemellcsíkokat. A cukkinit kockára vágjuk, majd a félpuha csirkemellhez adjuk. Készre főzzük, felöntjük a tejszínnel, 5 dkg reszelt sajtot kavarunk bele, szerecsendióval fűszerezzük, majd összevegyítjük a kifőtt tésztával. Tűzálló tálba rakjuk, megszórjuk a maradék sajttal, és alufóliával letakarva előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Végül a fóliát levesszük, hogy a sajt megpiruljon. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....