2014. június 17., kedd

Kacsanyakleves házi laskával

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kacsanyak, 4-5 sárgarépa, 2-3 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 csokor  petrezselyemzöld, házi ételízesítő, só, szemes bors, kb. 10 dkg  házi vékonylaska (tészta).
Elkészítése:
A pulykanyakat feldaraboljuk, megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és szemes borsot, házi ételízesítővel, sóval fűszerezzük. Kis lángon főzzük. Mikor a hús megfőtt, a levest átszűrjük. A zöldségeket felszeleteljük. A tésztát egy kevés sós vízben megfőzzük. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Csirkés-spenótos tagliatelle

Hozzávalók (4 személyre): 40 dkg széles metélt, 25 dkg csirkemell, 1 csokor spenót, 5 dkg vaj, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 5 ...