2014. június 17., kedd

Kacsanyakleves házi laskával

Hozzávalók (4 személyre):
1 kg kacsanyak, 4-5 sárgarépa, 2-3 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, 1 csokor  petrezselyemzöld, házi ételízesítő, só, szemes bors, kb. 10 dkg  házi vékonylaska (tészta).
Elkészítése:
A pulykanyakat feldaraboljuk, megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. Mikor felforrt, leszedjük a habját. Utána hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket és szemes borsot, házi ételízesítővel, sóval fűszerezzük. Kis lángon főzzük. Mikor a hús megfőtt, a levest átszűrjük. A zöldségeket felszeleteljük. A tésztát egy kevés sós vízben megfőzzük. A zöldségeket, a húst és a levesbetétet levesestálba tesszük, és felöntjük a forró levessel. Apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....