2014. június 21., szombat

Kapros zöldborsófőzelék csülökkel


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg kicsontozott füstölt sertéscsülök, 70 dkg mirelit zöldborsó (szezonban friss borsó), 1/2 csokor friss kapor, 2 dl tejföl, 1 dl tej, 3 evőkanál liszt, 5 dkg vaj, só, cukor
Elkészítése:

A sertéscsülköt puhára főzzük, majd felszeleteljük. A borsót enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Az olvasztott vajon kissé megfuttatjuk az apróra vágott kaprot, hozzáadjuk a borsót, sóval, borssal fűszerezzük, kevés cukorral ízesítjük. Meghintjük a liszttel, hozzáadjuk a tejfölt és a tejet. Beforraljuk, közben tej vagy víz hozzáadásával tetszés szerinti sűrűségűre készítjük. A felszeletelt csülköt kevés zsiradékon megsütjük, és a kész főzelékkel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....