2014. június 21., szombat

Mozzarellás cukkinirakottas


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg cukkini, 25 dkg mozzarella sajt, 3-4 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, só, őrölt bors, friss vagy szárított oregánó és bazsalikom, olaj, 2 dl tejföl, 1 dl tej.

Elkészítése:

Egy tűzálló tálat vagy egy kisebb zománcos tepsit kiolajozunk, az alját beszórjuk zúzott fokhagymával. A paradicsomot és a cukkinit héjastól felszeleteljük, kissé megsózzuk. A mozzarellát szeletekre vágjuk. Felváltva, félig egymásra fektetve-állítva a tálba vagy a tepsibe rakjuk, borssal, oregánóval és bazsalikommal megszórjuk. A tejfölt simára keverjük a tejjel, és a lerakott zöldségekre locsoljuk. Alufóliával letakarva sütőbe tesszük, majd amikor már majdnem megpuhult, levesszük a fóliát, és szép pirosbarnára sütjük. Önmagában is nagyon finom vacsora, de köretként is tálalhatjuk.

1 megjegyzés:

Katalin írta...

Finom lehet, az ilyeneket mi is nagyon szeretem. Tavaly én is sütöttem hasonlót :-)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...