2014. július 30., szerda

Csirkehússal töltött padlizsán


Hozzávalók 4 személyre:
2 közepes padlizsán, 30 dkg csirkemell, 2 hámozott paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 3 dkg vaj, bazsalikom, só, bors.
Elkészítése:
A padlizsánt hosszában elvágjuk, a belsejüket egy kanállal kivájjuk, kissé megsózzuk. A csirkemellet kockára vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majd forró vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsán kikapart húsát, és az apróra vágott paradicsomot, zúzott fokhagymával, apróra vágott bazsalikommal ízesítjük, majd a raguval megtöltjük a padlizsánokat. A megtöltött csónakokat tűzálló tálba helyezzük, és 190 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Forrón tálaljuk. Csípős csilipaprikát kínálhatunk mellé. 

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...