2014. július 23., szerda

Paprikával sült tarja


Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéstarja, 2-3 db paprika, zsír, só, bors, 4 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük, néhány órára, hűtőszekrénybe tesszük. A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hirtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden szelet húsra 2 széles szelet zöldpaprikát teszünk, és az edényt lefedve puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és a hús mind két oldalát pirosra sütjük. 
Petrezselymes- vagy sóban főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...