2014. július 23., szerda

Paprikával sült tarja


Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet sertéstarja, 2-3 db paprika, zsír, só, bors, 4 cikk fokhagyma.
Elkészítése:
A húst gyengén kiklopfoljuk, befűszerezzük, néhány órára, hűtőszekrénybe tesszük. A zsírt felforrósítjuk, a húsokat hirtelen átsütjük mindkét oldalán, majd kevés vizet öntünk alá. Minden szelet húsra 2 széles szelet zöldpaprikát teszünk, és az edényt lefedve puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük a fedőt, és a hús mind két oldalát pirosra sütjük. 
Petrezselymes- vagy sóban főtt krumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Mákos aprósütemény

Hozzávalók a tésztához:  30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, csipetnyi só; a töltelékhez:   20 dkg darált má...