2014. július 4., péntek

Rókagombás csirkegulyás


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkecomb, 2 hagyma, 30 dkg rókagomba (vagy csiperke), 2 paradicsom, 1 zöld vagy piros paprika, 1 dl vörösbor, 2 cikk fokhagyma, 1 babérlevél, 1 kis cseresznyepaprika, házi ételízesítő, só, bors, 1 teáskanál őrölt kömény, olaj, 1 tojás, 3-4 evőkanál liszt.
Elkészítése:
Megforrósított olajon megpirítjuk a kettőbe vágott csirkecombokat. A hagymát apróra vágjuk, a húshoz adjuk, házi ételízesítővel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával ízesítjük, majd üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kierezett cseresznyepaprikát, az apróra vágott paprikát, a babérlevelet, és a szeletekre vágott gombát. Sóval, borssal ízesítjük,megszórjuk őrölt köménnyel, felöntjük a vörösborral és 1 órát pároljuk. A galuskatésztához a tojást elkavarjuk a liszttel, beleszaggatjuk a gulyásba, hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és további 30 perc alatt készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések: