2014. július 23., szerda

Szilvás sütemény


Hozzávalók:
5 tojás, 40 dkg liszt, 40 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl víz, 1 citrom héja, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral jó habosra kavarjuk, belekavarjuk az olajat, a vizet, majd a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Zsírral kikent gáztepsibe simítjuk a tésztát, megrakjuk a kimagozott szilvával, megszórjuk a vaníliás cukorral, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp: bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...