2014. július 23., szerda

Szilvás sütemény


Hozzávalók:
5 tojás, 40 dkg liszt, 40 dkg cukor, 2 dl olaj, 2 dl víz, 1 citrom héja, 2 tasak vaníliás cukor, 1 tasak sütőpor, 1 evőkanál citromlé, csipet só.
Elkészítése:
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, lecsepegtetjük. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral és egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral jó habosra kavarjuk, belekavarjuk az olajat, a vizet, majd a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot. Zsírral kikent gáztepsibe simítjuk a tésztát, megrakjuk a kimagozott szilvával, megszórjuk a vaníliás cukorral, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Tipp: bármilyen gyümölccsel elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...