2014. július 9., szerda

Vegyes tavaszi főzelék


Hozzávalók (4 személyre):
4 zsenge sárgarépa, 1 zsenge karalábé, 40 dkg frissen kifejtett zöldborsó (idényen kívül fagyasztott is lehet), 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 6 dl tej, só, bors, 1 mokkáskanál cukor, 1 csokor petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A sárgarépát és a karalábét megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, a répát rárakjuk, és kevergetve 4-5 percig pároljuk. Ekkor hozzáadjuk a karalábét és a zöldborsót is. Megsózzuk, borsozzuk, a cukorral ízesítjük, és lefödve, kis lángon, saját levében 10-12 percig pároljuk, ezalatt az összes zöldség éppen puha lesz. Néha kevergetve kevés vizet is öntünk alá, zsírjára sütjük, megszórjuk a liszttel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Kissé lepirítjuk, felöntjük tejjel, folytonosan kevergetve 3-4 percig forraljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Zöldborsós carbonara

Hozzávalók (4 személyre): 50 dkg spagetti, 25 dkg császárszalonna, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg zöldborsó, 2 tojássárgája, 10 d...