2014. július 29., kedd

Zöld fűszeres újkrumplikrémleves


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg újkrumpli, 1 hagyma, 5 dkg bacon, 2 dl főzőtejszín, 5 dkg reszelt sajt, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, majoránna, olaj, só, bors.
Elkészítése:
A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, felöntjük vízzel. Hozzáadjuk a meghámozott, kockára vágott krumplit, sóval, borssal fűszerezzük, 20-30 perc alatt megfőzzük. Amikor a krumpli megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejszínt a liszttel csomómentesre kavarjuk, és besűrítjük a levest, belekeverjük a reszelt sajtot, végül megszórjuk az apróra vágott zöld fűszerekkel. A bacont csíkokra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. A kész levest a pirított baconnel tálaljuk, pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....