2014. augusztus 26., kedd

Paradicsompaprika mustáros szószban


Hozzávalók:
4 kg paradicsompaprika, 40 dkg mustár, 4 dl olaj, 4 dl ecet, 40 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 evőkanál tartósítószer, szemes bors, babérlevél
Elkészítése:
1. A paradicsompaprikát megmossuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.

2. Egy nagyobb fazékba öntjük az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót és a cukrot, jól elkavarjuk, majd lassú tűznél felforraljuk.


3. Amikor a cukor elolvadt, belerakjuk a csíkokra vágott paprikát, kb. 10 perc alatt összefőzzük.

4. A tűzről levéve belekavarjuk a tartósítót, befőttesüvegekbe rakjuk a paprikát. Megszórjuk szemes borssal, minden üvegbe 2-3 babérlevelet teszünk, majd rákanalazzuk a mustárszószt. Az üvegeket szorosan lekötjük, és szárazdunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...