2014. augusztus 26., kedd

Paradicsompaprika mustáros szószban


Hozzávalók:
4 kg paradicsompaprika, 40 dkg mustár, 4 dl olaj, 4 dl ecet, 40 dkg cukor, 3 evőkanál só, 1 evőkanál tartósítószer, szemes bors, babérlevél
Elkészítése:
1. A paradicsompaprikát megmossuk, majd kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk.

2. Egy nagyobb fazékba öntjük az olajat, az ecetet, a mustárt, a sót és a cukrot, jól elkavarjuk, majd lassú tűznél felforraljuk.


3. Amikor a cukor elolvadt, belerakjuk a csíkokra vágott paprikát, kb. 10 perc alatt összefőzzük.

4. A tűzről levéve belekavarjuk a tartósítót, befőttesüvegekbe rakjuk a paprikát. Megszórjuk szemes borssal, minden üvegbe 2-3 babérlevelet teszünk, majd rákanalazzuk a mustárszószt. Az üvegeket szorosan lekötjük, és szárazdunsztba tesszük.

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...