2014. augusztus 13., szerda

Pulykamelles zöldségtorta


Hozzávalók (4 személyre):
a tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál hideg víz, só.
a feltéthez: 20 dkg pulykamell, 10 dkg bacon, 20 dkg cukkini, 1 kisebb zöldpaprika, 2 cikk fokhagyma, 4 tojás, 2 dl főzőtejszín, 3 dkg vaj, só, bors.

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva 30 percig a hűtőben pihentetjük. A pulykamellet csíkokra vágjuk, olvasztott vajon fehéredésig sütjük. Ekkor hozzáadjuk a felaprított cukkinit meg zöldpaprikát, a csíkokra vágott bacont és a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és félpuhára pároljuk. Az omlós tésztát kinyújtjuk, és egy kb. 26 cm-es kivajazott piteformába simítjuk, megszurkáljuk. A tojásokat a tejszínnel jól felverjük, sózzuk, borsozzuk. A zöldséges pulykaragut eloszlatjuk a tésztán, ráöntjük a tojást, majd előmelegített 200 fokos sütőben kb. 45 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...