2014. augusztus 5., kedd

Szilvás lepény kelt tésztából


Hozzávalók:
25 dkg liszt, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj, 1,2 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, csipet só.
továbbá: 70-80 dkg szilva, 2 tasak vaníliás cukor, fahéj.
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk, a hozzávalókat egyenként hozzáadjuk, jól összedolgozzuk, majd hagyjuk kelni. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A kelt tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd a zsírral kikent tepsibe helyezzük. Rárakjuk a szilvát a belsejével felfelé, megszórjuk a vaníliás cukorral, és előmelegített 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt megsütjük. Amikor langyosra hűlt, megszórjuk fahéjjal meg porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...