2014. szeptember 1., hétfő

Cibereleves bárányhússal


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg báránycomb, vagy 1 kg lábszár, 1 hagyma, 2-3 szál újhagyma, 3 cikk fokhagyma, kapor, lestyán, petrezselyemzöld, 1 liter korpacibere, 2 dl tejföl, 1 tojássárga, 3-4 evőkanál rizs, só, bors.
Elkészítése:
A bárányhúst megmossuk, majd kissé megsózva főni tesszük, néha a habját leszedjük. A hagymát és az újhagymát apróra vágjuk, beletesszük a levesbe. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Amikor a hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a megmosott rizst, és felöntjük a korpaciberével. A zöld fűszereket apróra vágjuk, beletesszük a levesbe, kissé összeforraljuk. Ekkor levesszük a tűzről az ételt, a tojássárgáját összekavarjuk a tejföllel, és óvatosan behabarjuk vele a forró levest.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...