2014. szeptember 1., hétfő

Csípős birkapörkölt


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg birkahús, 2 hagyma, 5 cikk fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1-1 csípős és zöld húsú paprika, 1 evőkanál pirospaprika, só, bors.
Elkészítése:
A birkahúst feldaraboljuk, majd egy fazékban vizet forralunk, és a húsra öntjük. 15-20 percig állni hagyjuk, majd leöntjük a vizet a húsról. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron aranysárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a húst, megszórjuk a pirospaprikával és az apróra vágott fokhagymával. Amikor a hús kifehéredik, beletesszük a csíkokra vágott csípős meg zöld paprikát, sózzuk, borsozzuk, 2-3 kanál vizet öntögetünk alá, és pörköljük a húst vigyázva, hogy le ne égjen. Amikor a hús már teljesen megpuhult, zsírjára pirítjuk, és főtt krumplival, idénysalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...