2014. szeptember 1., hétfő

Erdélyi tárkonyos sonka



Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet főtt füstölt tarja, 1 evőkanál vaj, 1 dl tej, 1 dl tejszín, 1 teáskanál liszt, 1 teáskanál tárkony, fél citrom leve és héja, só, bors, csipet cukor.
Elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, a sonkaszeleteket kissé lepirítjuk, majd a pecsenyeléből kivéve félretesszük. A pecsenyelevet megszórjuk a liszttel, aranybarnára pirítjuk, megsózzuk, borsozzuk, majd rászórjuk a citromhéjat, a cukrot és a tárkonyt. Felöntjük tejjel meg a tejszínnel, belecsavarjuk a citrom levét, és sűrűre főzzük. A sonkaszeleteket visszatesszük a mártásba, kissé összeforraljuk. Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...