2014. szeptember 2., kedd

Padlizsán télire


Hozzávalók:
5 kg padlizsán, 5 mokkáskanál só, 2,5 dl. olaj, aszpirin vagy szalicil.
Elkészítése:
A padlizsánt szénen megsütjük, megpucoljuk, majd lecsepegtetjük. Ekkor kissé megsózzuk, tiszta befőttes üvegekbe rakjuk, kevés olajat öntünk rá, és egy-egy fél aszpirint teszünk a tetejére. Az üvegekre rácsavarjuk a födőt, kidunsztoljuk kb. 1 óráig kell gyöngyözzön a
padlizsán az üvegekben.(nagy lábosba konyharuhát teszünk, arra rakjuk az üvegeket és vizes konyharuhával betakarjuk, vízzel feltöltjük- lassú tűzön főzzük). A szalicilt fogyasztáskor eltávolítjuk.
Fogyasztáskor a padlizsánt apróra vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, majonézt adunk hozzá, hagymával, fokhagymával és citromlével ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....