2014. szeptember 16., kedd

Paradicsompaprika káposztával töltve


Hozzávalók:
2 kg paradicsompaprika, 1 fej káposzta, 1,5 liter vízhez 1/2 liter 9 %-os ecet, 4 evőkanál só, 30-40 dkg cukor, 1 tasak befőzőpor, babérlevél, zellerlevél, szemes bors, mustármag.
Elkészítése:
A káposztának a külső leveleit leszedjük, a megtisztított káposztát legyaluljuk, 2 evőkanál sóval megszórjuk, jól meggyúrjuk, 1- 2 órát állni hagyjuk. A paprikát megmossuk, csumáját és magházát eltávolítjuk. A káposztát kicsavarjuk, és megtöltjük vele a paprikákat. Nagyobb befőttesüvegekbe helyezzük a nyitott felével felfelé, babérlevelet és zellerzöldet rakunk köré. Az ecetet a vízzel, a cukorral és a sóval felforraljuk, beleszórjuk a borsot, illetve a mustármagot, a tűzről levéve belekavarjuk a befőzőport, ráöntjük a paprikákra, és azonnal rácsavarjuk az üveg fedelét. Hűvös helyen tároljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....