2014. szeptember 15., hétfő

Pulykamellel, zöldbabbal rakott burgonya


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg zöldbab, 30 dkg pulyka- vagy csirkemell, só, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, vaj, petrezselyemzöld a szóráshoz.
A tepsi kikenéséhez, beszórásához: vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A tisztított zöldbabot 2-3 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben roppanósra főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük. A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk. A pulykamellet sóval, borssal befűszerezzük, rárakjuk a zúzott fokhagymát, jól összekavarjuk, zsírban vagy vajban mindkét oldalát megsütjük. (Nem szabad kiszárítani!) Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, a burgonya egy részét eloszlatjuk benne, erre jön a közben feldarabolt pulykamell, majd az előfőzött zöldbab. Lerétegezzük úgy, hogy a tetején zöldbab legyen. Megszórjuk petrezselyemzölddel, meglocsoljuk a tejföllel, és a sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...