2014. szeptember 18., csütörtök

Savanyú káposzta oldalassal


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésborda (oldalas), 80 dkg savanyú káposzta, 2 evőkanál zsír, 3 dl tejföl, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál liszt, köménymag, kapor, só, bors, pirospaprika
Elkészítése:

A sertésoldalast sóval, borssal befűszerezzük, lisztbe mártjuk, és forró zsírban hirtelen elősütjük, a zsírból kiszedjük. A fennmaradt zsíron az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, megszórjuk pirospaprikával, kevés vizet öntünk hozzá, majd zsírjára sütjük. Ráöntjük az elősütött oldalasra, megszórjuk őrölt köménnyel, kaporral, és zúzott fokhagymával. Kevés vízzel felöntjük, és fedő alatt pároljuk. 10 percnyi párolás után, hozzáadjuk az apróra vágott savanyú káposztát, és készre főzzük. A tejfölt  elkavarjuk egy evőkanál liszttel, majd besűrítjük a káposztát. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott kaporral, és meglocsoljuk a maradék tejföllel.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...