2014. október 15., szerda

Lecsós zúzapörkölt puliszkával


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg csirke- vagy szárnyaszúza, 5 dkg füstölt szalonna, 4-5 paprika, 3 hámozott paradicsom, 2 hagyma, zsír vagy olaj, pirospaprika, házi ételízesítő, só, bors.
Elkészítése:
A zúzát jól megmossuk, megtisztítjuk, a porcokat levágjuk, majd kockára vágjuk. A szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát csíkokra, a paradicsomot pedig kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a zúzát, kissé átpirítjuk, házi ételízesítővel, sóval, borssal fűszerezzük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, lefödjük, és lassú tűzön főzzük. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a paprikát, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és készre főzzük. Puliszkával meg paradicsomsalátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....