2014. október 21., kedd

Májrolád Stefánia módra


Hozzávalók:  
50 dkg csirkemáj, 50 dkg vegyes darált hús, 10 dkg császárszalonna, 2 nyers tojás, 6 főtt tojás, 1 hagyma, 2-3 cikk fokhagyma, 1 zsömle, 3-4 szál újhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál zsír, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.

2. A hagymát felszeleteljük, majd a zsíron üvegesre pároljuk.

3. A csirkemájat megtisztítjuk, kockára vágjuk, a hagymához adjuk. Megszórjuk a zúzott fokhagymával, megpároljuk, majd hagyjuk kihűlni.

4. Egy őzgerincformát kibéleljük a császárszalonna-szeletekkel.

5. A csirkemájat apróra vágjuk vagy ledaráljuk, a petrezselyemzöldet meg az újhagymát felaprítjuk, és összevegyítjük a májjal, a darált hússal, a beáztatott és kiszorított zsemlével. Hozzáadjuk a nyers tojást, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

6. Jól összevegyítjük, majd kb. felét az őzgerincformába simítjuk, rárakjuk a főtt tojásokat, befedjük a maradék töltelékkel.


7. Ráhajtjuk a szalonnát, forró sütőben 40-50 perc alatt megsütjük. Hidegen szeleteljük.

1 megjegyzés:

Daniela Bašić Vanilica írta...

Nagyon szeretjük az ilyen ebédekte biztos fincsi lehet :)

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...