2014. október 27., hétfő

Masni tészta őszi zöldségraguval


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg masni tészta, 30 dkg darált csirkehús, 20 dkg cukkini vagy tök, 1 kisebb padlizsán, 1 piros paprika, 1 hagyma, 1 paradicsom, 2 cikk fokhagyma, 2 dl főzőtejszín, 2 dl tejföl, vaj, só, bors, majoránna, bazsalikom.
Elkészítése:
A vajat felforrósítjuk, majd az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a darált húst, kissé összesütjük, amíg a hús kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott cukkinit és a padlizsánt, a csíkokra vágott piros paprikát, a zúzott fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük. Ha már megpuhult, beletesszük a kockára vágott paradicsomot, és néhány percig együtt pároljuk. Amikor a hús és a zöldségek megpuhultak, felöntjük a tejszínnel, belekavarjuk a tejfölt, pár perc alatt összefőzzük. A masni tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...