2014. október 21., kedd

Zöldséges tésztafelfújt


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg tollhegytészta vagy makaróni, 1-1 kisebb padlizsán és tök, 1 kisebb hagyma, 2 cikk fokhagyma, 3-4 paradicsom vagy hámozott paradicsomkonzerv, 20 dkg reszelt sajt, oregánó, bazsalikom, só, bors, vaj, zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk és összezúzzuk. A tököt és a padlizsánt félbe, majd csíkokra vágjuk. A hagymát egy evőkanál olvasztott vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felszeletelt zöldséget, a zúzott fokhagymát, sóval, borssal fűszerezzük, kissé összefőzzük. A paradicsomokat meghámozzuk, kockára vágjuk, és a párolt zöldséghez adjuk. Kissé összeforraljuk, megszórjuk a zöldfűszerekkel, majd összevegyítjük a főtt tésztával meg a reszelt sajttal. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, és beleöntjük a paradicsomos tésztát. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt összesütjük. 

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Olyan finomakat tudsz főzni... Nem ér! :-))))

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....