2014. november 19., szerda

Banános keksz szalámi


Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz tördelve (15 dkg porrá törve, a többi darabosra törve), 3 dl víz, 25 cukor, 4 evőkanál kakaó, 25 dkg vaj, 2 tasak vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál dió, rumaroma ízlés szerint, 3-4 banán
Elkészítése:
A vizet a cukorral és a kakaóval elkavarjuk, összeforraljuk, hozzáadjuk a vajat és felolvasztjuk. A tűzről levéve hozzákavarjuk a kekszet, a diót és a mazsolát. Egy fóliát kiterítünk, rápakoljuk a kekszmassza felét (két rúd lesz ebből az adagból), elsimítjuk, majd egyik szélére ráhelyezzük a két banánt és óvatosan feltekerjük. Néhány órára hideg helyre rakjuk, majd tálaláskor szépen szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...