2014. november 13., csütörtök

Borjúsült


Hozzávalók (4 személyre):
1 kg borjúcomb, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 hagyma, 2 szál rozmaring, 1 dl vörösbor, 1 evőkanál zsír, só, bors
Elkészítése:
A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla. Sózzuk, borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, a fokhagymát cikkekre vágjuk, a húsra szórjuk, rátesszük a rozmaringot, és egy éjszakára hideg helyre helyezzük. Másnap egy tepsibe belerakjuk a húst, a hagymát nagyobb darabokra vágjuk, és a hús köré szórjuk. A zsírt felforrósítjuk, a húsra öntjük. Kevés vizet öntünk alá, előmelegített forró sütőben, vörösborral és a pecsenyelével locsolgatva szép pirosra sütjük. Friss salátával és petrezselymes újkrumplival tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....