2014. november 19., szerda

Búbos hús


Hozzávalók 4 személyre:
8 szelet sertéstarja, 2 zsemle, 1 kis fej hagyma, 1 tojás, 10 dkg gomba, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, kevés tej, kevés olaj, petrezselyemzöld, zsír.
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a hagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát, sóval, borssal fűszerezzük, majd addig pároljuk, amíg a gomba leve el nem fő. A zsemlét beáztatjuk a tejbe, amikor a gombás keverék kihűlt hozzáadjuk a kinyomkodott zsemléket, a tojást és az egészet jól összedolgozzuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük. A hússzeleteket sóval és borssal fűszerezzük, majd egy serpenyőben, forró olajon mindkét oldalukat kisütjük. Egy hőálló tálat kizsírozunk, egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, mindegyikre halmozunk a gomba töltelékből, reszelt sajttal megszórjuk, meglocsoljuk a pecsenyelével és sütőben 20-30 perc óra alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....