2014. november 6., csütörtök

Cérnakolbászos melegszendvics


Hozzávalók:
Személyenként 1 kifli, 1-2 cérnakolbász, friss káposzta, savanyú uborka, hagyma, olaj, só.
Elkészítése:

A cérnakolbászt bevagdossuk, majd forró olajban szép pirosra sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, kissé besózzuk, az uborkát és a hagymát felszeleteljük. A kifliket hosszában félbevágjuk, beletesszük a sült kolbászt, majd forró sütőben kissé átmelegítjük. A sütőből kivéve megrakjuk a káposztával, hagymával és uborkával. Ízlés szerint majonézzel, csípős krémmel vagy ketchuppal, mustárral, forrón kínáljuk. Aki szereti, tehet bele sajtot is. Nagyon finom és laktató étel, ráadásul gyorsan elkészíthető.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....