2014. november 27., csütörtök

Csokis keksz


Hozzávalók:
10 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 5 dkg darált dió, 1 tojás, 1 evőkanál méz, 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék, 2 dkg kakaó, késhegynyi ammónium karbonát, 1 evőkanál tej.
a tetejére: étcsokoládé, színes cukorka.
Elkészítése:
A tojást a cukorral habosra kavarjuk, belekavarjuk a darált diót, majd az átszitált lisztet, a mézet, a fűszerkeveréket, kakaót és sima tésztává gyúrjuk. Az ammónium karbonátot a tejben feloldjuk, majd a tésztába gyúrjuk. Lisztezett deszkán fél cm-es vastagra nyújtjuk, linzervágóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, előmelegített 180 fokos sütőben, kb. 10-15 perc alatt megsütjük. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a megsült kekszeket megkenjük, dekor cukorkával megszórjuk, díszítjük. Dobozba tesszük, hűvös helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...