2014. november 17., hétfő

Gombával töltött csirkecomb


Hozzávalók 4 személyre:
4 egész csirkecomb, 25 dkg gomba, 1 tojás, petrezselyemzöld, 3 dkg vaj, 2 evőkanál olaj vagy olvasztott zsír, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és a vajon üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, majd a szeletekre vágott gombát, addig főzzük, amíg a gomba leve el nem fő. Egy tálban összekeverjük a gombát, a tojássárgáját. A tojásfehérjét felverjük és belekeverjük a töltelékbe, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.
A csirkecombokat megmossuk és papírtörlővel szárazra töröljük. A combokról alányúlva lefejtjük a bőrt, megtöltjük a töltelékkel, finoman szétnyomogatjuk és a bőrt fogvájóval rögzítjük a húshoz, hogy sütés közben a töltelék ne folyjon ki. A megtöltött combok mindkét felét megszórjuk sóval, borssal meg fűszerpaprikával, sütőtálba helyezzük.
A combokat meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alája és forró sütőben, 35-40 perc alatt megsütjük. Sült krumplival vagy bármilyen körettel, savanyúsággal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...