2014. november 15., szombat

Kacsanyakbecsinált


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg kacsanyak, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 karalábé, 1 zöldpaprika, 1-2 paradicsom vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír vagy 2-3 evőkanál olaj, só, bors, házi ételízesítő.
a tálaláshoz: csípős paprika
Elkészítése: 
A kacsanyakat jó alaposan megtisztítjuk, és hideg vízben feltesszük főni. Sóval, borssal, házi ételízesítővel fűszerezzük. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apró kockákra vágott zöldséget. A paradicsom héját lehúzzuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk, készre főzzük.

Híg rántást készítünk (a zsírban vagy az olajban megfuttatjuk a lisztet, majd pirospaprikával színezzük, és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá), belekavarjuk a levesbe, összeforraljuk. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, csípős paprikával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésbélszín gombaszósszal

Hozzávalók (4 személyre): 2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj; a gombaszószhoz: 25 dkg gomba, 2 hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tej...