2014. november 26., szerda

Kapros tejfölös leves


Hozzávalók (4 személyre):
8 tojás, 2 evőkanál apróra vágott friss kapor, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 kisebb hagyma, 2 dl tejföl, só, bors, ecet vagy citromlé.
Elkészítése:

A zsírból és a lisztből világos rántást készítünk, felöntjük vízzel, beletesszük a hagymát, a kaprot, sóval, borssal fűszerezzük, ecettel vagy citromlével savanyítjuk, jól összeforraljuk. Egy merőkanál segítségével beleengedjük a tojásokat a levesbe, a hagymát kivesszük. Kb. 3-4 percig főzzük, belekavarjuk a tejfölt, és azonnal tálaljuk. Pirított kenyérkockát vagy levesgyöngyöt is kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...