2014. november 7., péntek

Négysajtos brokkolis tészta


Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg makaróni vagy galuska, 1 kisebb brokkoli, 5-5 dkg ementáli és füstölt sajt, 1 evőkanál parmezán és 10 dkg mozzarella sajt, 2 dl tejföl, 1 piros paprika, petrezselyemzöld, őrölt bors, só.
Elkészítése:

A sajtokat lereszeljük, hozzáadjuk a tejfölt, megsózzuk, borsozzuk. A tésztát és a brokkolit külön-külön enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, a brokkolit rózsáira szedjük, és óvatosan beleforgatjuk a sajtmasszába a tésztával együtt. A paprikát apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, majd a tésztára szórjuk, forrón tálaljuk. Ha pikánsabbra szeretnénk, egy darab finomra reszelt kecskesajtot is keverhetünk hozzá. Ha hígítani szeretnénk a mártást, kevés tésztafőző levet keverjünk hozzá. Forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....