2014. november 26., szerda

Sült karaj káposztás nokedlivel


Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg szeletelt bőrös sertéskaraj, olaj, reszelt szerecsendió, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors.
A káposztás nokedlihez: 50 dkg savanyú káposzta, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 tojás, 25 dkg liszt, só, bors, olaj vagy zsiradék.
Elkészítése:
A sertéskarajt sóval és borssal fűszerezzük. Olajban megpirítjuk a húst, majd puhára főzzük, amikor megpuhult zsírjára sütjük. A káposztát vékonyra vágjuk, ha nagyon savanyú, kissé kiáztatjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés zsiradékon megfuttatjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a káposztát. Sóval, borssal fűszerezzük, puhára pároljuk. A lisztből és a tojásból kevés víz meg só hozzáadásával galuskatésztát kavarunk, majd nokedli-szaggatóval forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A kifőtt galuskát leszűrjük, összekeverjük a párolt káposztával, és a sült karajjal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Szilvakrémleves

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg magvaváló szilva, 1 citrom, 10-12 dkg cukor, 1 dl félédes fehérbor, fahéj, pici só, 2 dl tejszín, 2 ev...