2014. november 5., szerda

Tonhalas masnitészta carbonara módra


Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg masnitészta, 2 cikk fokhagyma, 20 dkg tonhal konzerv, 1 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 2 evőkanál olaj, só, bors, petrezselyemzöld, 3 teáskanál reszelt sajt, só, bors.
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. Az olajban aranysárgára pirítjuk a fokhagymát, majd kivesszük. A tonhalat jól lecsepegtetjük, beletesszük az olajba, kissé felforrósítjuk. Egy tálban elkavarjuk a tojássárgáját a tejszínnel, apránként hozzákeverjük a reszelt sajtot, habosra kavarjuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, sóval, borssal fűszerezzük. A tésztát összekavarjuk a tonhallal, ráöntjük a tejszínes tojást, és a tűzön addig kavarjuk, amíg krémessé sűrűsödik. Azonnal tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....