2014. december 16., kedd

Áfonyás máktorta sütés nélkül


Hozzávalók:
a laphoz: 20 dkg édes keksz, 5 dkg puha vaj, kávé.
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 3 dl tejszín, 10-15 dkg porcukor, 10 dkg darált mák, 10 g zselatin, fagyasztott áfonya.
Elkészítése:
A laphoz a darált kekszet összekavarjuk az olvasztott vajjal, majd annyi kávét öntünk hozzá, hogy jól dolgozható massza legyen. 26 cm-es tortaforma aljára nyomkodjuk. A zselatinport elkeverjük 1 dl hideg vízben, majd lassú tűzön kavargatva langyosra melegítjük, míg fel nem oldódik. A krémsajtot krémesre kavarjuk a porcukorral, belekavarjuk a darált mákot, a kemény habbá vert tejszínt, meg a zselatint, végül óvatosan beleforgatjuk az áfonyát. A krémet a tortaformába simítjuk, és 4-5 órára hűtőszekrénybe tesszük dermedni. Áfonyával vagy csokoládéforgáccsal, marcipánnal díszítjük. Ezután szépen szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...