2014. december 8., hétfő

Habos almatorta


Hozzávalók:
a tésztához: 20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 3 tojás, 12,5 dkg vaj, 12,5 dkg krémsajt, 2 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 teáskanál sütőpor, csipet só, rumaroma.
továbbá: 2-3 alma, 2 tojásfehérje, 10 dkg porcukor, őrölt fahéj, őrölt kardamom, 2 evőkanál kristálycukor.
Elkészítése:

A vajat és a krémsajtot a kétféle cukorral habosra kavarjuk, egyenként belekavarjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral összevegyítjük, majd a krémbe belekavarjuk. Hozzáadjuk a rumaromát, a citromhéjat és csipet sót. Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és vastag szeletekre vágjuk. Egy tortaformát sütőpapírral kibélelünk, belesimítjuk a tésztát és megrakjuk az almaszeletekkel. Megszórjuk őrölt fahéjjal, kardamommal meg a kristálycukorral. Előmelegített 170 fokos sütőben kb. 50 percig sütjük. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd rákanalazzuk vagy rásimítjuk az almatortára, kb. 10 percre visszatesszük a sütőbe. Kihűlve szeleteljük. 

1 megjegyzés:

Blogkonyha írta...

Egyszerű és finom! A krémsajt az lehet mascarpone is, gondolom... Guszta!