2015. január 28., szerda

Sonkás-zöldborsós rakott galuska


Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg liszt, 2 tojás, 1 teáskanál só, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg sonka, 1 kisebb pirospaprika, 3 dl tejföl, 2 tojás, olaj, só, bors, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és annyi vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk, majd nokedliszaggatóval vagy evőkanállal forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Amíg a galuska fő, a hagymát meghámozzuk és felaprítjuk, a piros paprikát kockára, a sonkát kis darabokra vágjuk. A galuskát leszűrjük, és félretesszük. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, a hagymát üvegesre fonnyasztjuk benne, majd hozzáadjuk a paprikát és a sonkát. Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakjuk a galuska felét, rárakjuk a sonkás ragu felét, megszórjuk a zöldborsó felével. Ezután rárakjuk a második rend galuskát, a maradék ragut meg a zöldborsót. A tejfölt a tojással jól elkavarjuk, sóval, borssal fűszerezzük, és a galuskára öntjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Apróra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....