2015. február 24., kedd

Csirkés rizottó


Hozzávalók (4 személyre):
40 dkg csirkemell vagy -comb, 40 dkg rizs, 20 dkg-nyi póréhagyma, 2 sárgarépa, 10 dkg sajt, 4 dl zöldségleves, 0,5 dl olaj, só, bors.
Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk, forró olajon kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk a karikára vágott póréhagymát és sárgarépát, a rizst, kissé átforrósítjuk. Feltöltjük a zöldséglevessel és vízzel, amikor felforrt, sóval, borssal fűszerezzük, lassú tűzön néha megkeverjük. Amikor a rizs felvette a folyadékot, 1-2 dl levessel vagy vízzel pótoljuk, amíg teljesen meg nem fő. Mielőtt levesszük a tűzről, belekavarjuk a reszelt sajtot, majd forrón tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....