2015. február 6., péntek

Csirkesaláta


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 1 doboz kukoricakonzerv, 1 kisebb hagyma (újhagyma is lehet), 2,5 dl tejföl, petrezselyemzöld, só, bors, liszt, vaj vagy olaj.
Hozzávalók:
A csirkemellet vékonyra szeleteljük, sóval, borssal fűszerezzük, majd lisztbe mártjuk, és forró zsiradékon a szeletek mindkét oldalát megsütjük. A gombát vékonyan felszeleteljük, enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük, hagyjuk kihűlni. A megsült csirkemellet csíkokra vágjuk, összevegyítjük a gombával, hozzáadjuk a lecsepegtetett kukoricát meg az apróra vágott hagymát, sóval, borssal fűszerezzük, és elkavarjuk a tejföllel. 1-2 órára hideg helyre tesszük. Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.

Nincsenek megjegyzések:

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...