2015. február 23., hétfő

Kásás pityókaleves


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg orjacsont (nyakszirtcsont), 3 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 10 dkg zeller, 10 dkg karalábé, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 paprika, 5 evőkanál rizs, 4-5 krumpli, szemes bors, só, házi ételízesítő, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd hideg vízben főni tesszük. Amikor felforrt, a habját leszedjük, házi ételízesítővel, sóval és szemes borssal fűszerezzük. A zöldségeket megpucoljuk, majd a leveshez adjuk. Lassú tűzön főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor a csontot kivesszük a levesből, a húst leszedjük róla, a levest pedig leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk és a megmosott rizzsel együtt belefőzzük a levesbe, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
A csontról leszedett húst visszatesszük a levesbe, vagy tálalhatjuk külön is: céklás tormával vagy savanyúsággal kitűnő. 

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....