2015. március 22., vasárnap

Báránycomb joghurtos krumplisalátával


Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg báránycomb, 3-4 cikk fokhagyma, 2 szál rozmaring, 3-4 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál zsír; 
a körethez: 50 dkg krumpli, 3 dl krémes joghurt, 1 hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.

Elkészítése: 
A combot megmossuk, a vizet leitatjuk róla, megtűzdeljük a fokhagymával, majd megsózzuk, borsozzuk. A húst hőálló tálba tesszük, ráhelyezzük a rozmaringot, zsírt teszünk mellé, kevés vizet öntünk alá, előmelegített sütőben puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Kevés ecetes-cukros salátalevet készítünk, majd a karikára vágott krumplira öntjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt, leöntjük a fölösleges levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket, és belekavarjuk a joghurtot. A húst felszeleteljük, és a krumplisalátával tálaljuk. 
A recept az Erdélyi Konyha húsvéti különszámában jelent meg :)

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....