2015. március 25., szerda

Becsinált leves


Hozzávalók (4 személyre):
70 dkg tyúkhús vagy -aprólék, 20 dkg sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 20 dkg zeller, 1 kisebb karalábé, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál liszt, 2 teáskanál pirospaprika, 1 evőkanál zsír, só, bors, házi ételízesítő;
továbbá: 2 db tojás, csípős paprika.
Elkészítése:
A tyúkhúst jó alaposan megtisztítjuk, kisebb darabokra vágjuk, és hideg vízben főni tesszük. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük. Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott zöldségeket, és tovább főzzük. Híg rántást készítünk - a zsíron megfuttatjuk a lisztet, megszúrjuk pirospaprikával, és egy pohár hideg vizet öntünk hozzá-, majd amikor a hús megpuhult, belekeverjük a levesbe, és átforraljuk. A tojásokat felverjük, lassan a forró levesbe csurgatjuk. Csípős paprikával kínáljuk.
HK. 2015 március.

Nincsenek megjegyzések:

Báránysült rösztivel

Hozzávalók 4 személyre:  60 dkg báránycomb, 3-4 gerezd fokhagyma, 2 szál rozmaring, 2 tojás, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg vaj, 1 ...