2015. március 11., szerda

Sajtos-gombás melegszendvics


Hozzávalók (4 személyre):
8 szelet kenyér, 20 dkg tehéntúró, 1 evőkanál tejföl, 4-5 evőkanál reszelt sajt, 3-4 gomba, 1 újhagyma, só, bors.
Elkészítése:
A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk. A gombát néhány perc alatt előfőzzük, majd szeletekre vágjuk. A tehéntúrót elkavarjuk a tejföllel, belekavarjuk a reszelt sajtot, megsózzuk. A túrókrémet egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken, megszórjuk őrölt borssal meg apróra vágott újhagymával, rárakjuk a felszeletelt gombát, és előmelegített 180 fokos sütőben megsütjük.

1 megjegyzés:

Illéskrisz Konyhája írta...

Nagyon finom! Megsütöttem. Köszi az ötletet. Nagyon szeretjük a melegszendvicseket, most jött hozzá egy újabb recept... :o)

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....