2015. április 28., kedd

Sárgarépás muffin lépésről lépésre


Hozzávalók a tésztához:
20 dkg liszt, 15 dkg cukor, 7 dkg vaj, 2 tojás, 2 kisebb sárgarépa, 1 dl joghurt vagy tejföl, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, csipet só; 
a citrommázhoz: 15 dkg porcukor, ½ citrom leve; 
a díszítéshez: marcipán, színes cukorka.
Elkészítése:

1. A tésztához jól kikavarjuk a puha vajat a cukorral és a tojásokkal.

2. Hozzáadjuk a joghurtot, az őrölt fahéjat, csipet sót és a citromhéjat, jól elkavarjuk.

3. Belevegyítjük a lisztet és a sütőport.

4. A sárgarépát meghámozzuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük, majd a tésztába kavarjuk.

5. Papírral bélelt muffinformába kanalazzuk a tésztát, majd előmelegített 170 fokos sütőben megsütjük.



6. A mázhoz a porcukrot a fél citrom levével (2 evőkanálnyi) simára kavarjuk, majd a megsült muffinokra kenjük. Marcipánnal, apró színes cukorkával díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: